En que consisteix el Segon dividend digital

Written by Albert Gargallo on 18 18+01:00 abril 18+01:00 2020 in Antenes with no comments.

El segon dividend consisteix a la lliberació d’algunes frecuencies que fins ara es feien servir per TDT. Impedint emissions de qualsevol cadena. Aquesta franja que es llibera, sera la que utilitzara la banda movil 5G.

Aquesta lliberació provocara el tancament d’emisió dels canals implicats i un posterior canvi de frecuencia. Cal dir que les poblacions que depengin de Collserola (com per exemple Mollet) no implicara cap canvi. Aquest fet dependrà del emisor corresponent a cada localització

La pregunta es: ¿S’ha de realitzar alguna actuació sobre les antenes? La recomenació sería com a mínim instal·lar un filtre a la capçalera per tal d’evitar que aquestes frequencies entrin al equips de televisió, ja que tots el elements d’abans de 2020 (antenes, distribuidors, amplificadors, caixes de toma, etc) deixan passar aquestes senyals. Aquest fet pot interferir en la correcta recepció dels canals de televisió.

“Existen un total de 8 áreas geográficas (Asturias, Barcelona, Coruña Norte, Coruña Sur,
Melilla, Menorca, Murcia Norte y Toledo) en las que no se produce el cambio de canal
radioeléctrico en ninguno de los 8 múltiples digitales de ámbito estatal o autonómico.”

Cita Plan actuaciones 2DD5G. Ministerio de economia y empresa. Gobierno de España.

Si teniu algún dubte, no dubteu a contactar-nos.

Ultimes noticies actualitazat 25/06/2020.

Comments are closed.